Solceller

Av oss på EL13R kan du få hjälp med att installera solceller och batterier för din solcellsanläggning. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill att vi ska ordna med din solcellsanläggning.

Fördelar med solceller

De senaste femton åren har det hänt mycket på energifronten. Solcellerna har öppnat upp för att företag och privatpersoner kan tillgodogöra sig egen el och kan på så vis både påverka sina egna elkostnader och slippa vara beroende av det befintliga elnätet. Det har gjort att solceller har blivit en form av investering för många hushåll och ses som en möjlighet att bli mer självförsörjande och oberoende.

Fördelarna med solceller är många och förutom att de genererar egen el till hushållet och sänker elkostnaderna, är det även en god insats för miljön. Dessutom kan man sälja överbliven el och tjäna lite pengar på kuppen.

Hur mycket el vill du ha?

Att skaffa solceller behöver inte innebära att man helt och hållet går över till att bli helt självförsörjande på el. Tvärtom är det många hushåll som bara sätter upp några enstaka solcellspaneler på taket som en extra backup för att kunna få tillgång till el om det befintliga elnätet ligger nere eller för att kunna sänka sina elkostnader om elpriserna rusar. Att bli helt självförsörjande på el kräver en hel del solpaneler, vilket kan vara en alldeles för dyr lösning för många hushåll och i vissa fall lönar det sig heller inte ekonomiskt i längden. Men beroende på vad ditt mål är med att skaffa solceller så finns det en passande lösning för dig. Vi kan hjälpa dig att komma fram till en bra lösning utifrån ditt behov och dina preferenser med solcellsanläggningen.

Anpassa anläggningen efter dina behov

Hur du kommer använda din el är en viktig faktor att ta hänsyn till. Tidigare har problemet med solceller varit att kunna lagra elen på ett bra sätt, men nu för tiden har batterierna börjat bli så bra att det går utmärkt att lagra el från solcellerna för att sedan kunna använda elen när den behövs som mest. Med andra ord kan det vara bra att fundera över hur du planerar att använda din el och vad syftet med solcellerna i huvudsak är. Kanske är det inte nödvändigt för dig att kunna lagra el från dina solceller, eller så är det just det som du vill kunna göra. Dock är det för många en ekonomisk fråga också, eftersom batterier till solceller inte är billiga.

Få en kostnadsfri offert

Är du i behov utav någon av våra tjänster? Då kan ni välja ett ringa till oss direkt för personlig service, eller så kan ni begära en kostnadsfri offert för ert ärende.